آموزش پارتیشن بندی هارد دیسک (ویندوز 11، 10، 7)
فرمت و پارتیشن بندی هارد دیسک، اولین کاری است که برای استفاده از یک هارد دیسک باید انجام شود. معمولاً وقتی هارد دیسک نو به رایانه متصل میشود، سیستمعامل نیز در رایانه وجود ندارد و این عمل درست قبل از نصب سیستمعامل انجام میشود. بسیاری از کاربران دقیقا نمیدانند پارتیشن چیست و چگونه باید هارد دیسک رایانه را پارتیشن بندی کنند. پارتیشن، تقسیمبندی هارد دیسک است؛ در حالی که میتوان هارد دیسک را تقسیمبندی نکرد و از تمام حجم حافظه به عنوان یک پارتیشن استفاده کرد.
داشتن چند سیستمعامل، استفاده از حافظه مجازی در چند بخش و امکان دستهبندی اطلاعات از مهمترین این فواید است. در عین حال داشتن پارتیشنهای متعدد در رایانه محدودیتهایی را نیز ایجاد میکند. کار کردن همزمان هارد دیسک با چند پارتیشن تا حدی از راندمان هارد دیسک میکاهد. علاوه بر این که انجام فعالیت موازی در دو درایو یا پارتیشن، زمان دستیابی بیشتری صرف میکند و از هِد هارد دیسک تا چندین برابر کارمیکشد؛ بنابراین نباید پارتیشنهای زیادی ایجاد کرد.
اگر قصد خرید حافظه SSD دارید حتما پیش از اقدام، راهنمای خرید حافظه SSD را مطالعه کنید.
هدف از پارتیشن بندی هارد دیسک چیست؟
پارتیشن بندی هارد دیسک به دلایلی که در بالا گفتیم سودمند است اما فارغ از همه ی این ها جهت نصب سیستم عامل جدید امری ضروری محسوب می شود.. هنگامی سیستم عاملی نظیر ویندوز را نصب میکنید بخشی از عمل و در واقع آغاز نصب ویندوز پارتیشن بندی میباشد. این پارتیشن برای تعیین بخشی از هارد بهعنوان فضای ذخیره سازی و نصب فایلهای ویندوز به کارمیرود.
پارتیشنهای هارد درایو را میتوان برای مدیریت بهتر فایلها هم ایجاد نمود. هرچند در اصل تمام پارتیشنها در واقع بخشهایی از یک درایو فیزیکی هستند اما اینکه پارتیشنهایی با حروف درایو جداگانه را برای عکس، ویدئو یا محل دانلود نرم افزار در نظر بگیرید بهتر از این است که تمام فایلها را در یک پارتیشن در فولدرهای جداگانه بریزید.
به طور کل سیستم پارتیشن بندی هارد دیسک سه نوع میباشد: PRIMARY و EXTENDED و LOGICAL که هر سه گزینه را میتوانید در قسمت Manage مشاهده کنید. در کل تفاوت primary با logiacal در این مهم میباشد که PRIMARY به پارتیشنهای مستقل گفته میشود. logical به پارتیشنهایی گفته میشود که داخل یک پارتیشن extended ساخته میشوند.
با روش های ذخیره آدرس سایت آشنا شوید.
آموزش پارتیشن بندی هارد دیسک قبل از نصب ویندوز
اگر یک سیستم جدید خریداری کرده باشید و فروشنده هیچ برنامه یا سیستم عاملی بر روی آن نصب نکرده باشد، پس بدون شک هارد درایو یا SSD دستگاه شما هم هنوز پارتیشن بندی نشده است. برای ساخت پارتیشن جدید، کامپیوتر خود را از طریق سی دی ویندوز (تفاوتی ندارد از چه نسخهای استفاده کنید.) بوت کنید.
با زدن دکمه Enter وارد محیط نصب سیستم عامل شوید. پس از تائید توافقنامههای اولیه، به محیط پارتیشن بندی هارد درایو منتقل خواهید شد. از آنجا که سیستم جدید بوده و بر روی آن هیچ اطلاعاتی وجود ندارد، برای ساخت درایو جدید کلید C از روی کیبورد را انتخاب کرده و سپس در صفحه باز شده حجم مدنظر را وارد کنید.
غالباً پارتیشن اول برای نصب خود سیستم عامل و نرمافزارها استفاده میشود؛ بنابراین سایز آن را به نسبت یک چهارم یا یک سوم کل هارد دیسک خود انتخاب کنید. البته اگر فکر میکنید برنامههای زیادی روی سیستم خود نصب نخواهید کرد، اندازه آن را کوچک در نظر بگیرید.
توجه داشته باشید که مقداری از فضای هارد درایو بایستی به صورت پارتیشن رزرو دست نخورده باقی بماند. برای ایجاد System Reserved Partition یا پارتیشن رزرو شده سیستم توسط ویندوز هفت 100 مگابایت فضا و توسط ویندوز هشت 350 مگابایت فضا در نظر گرفته میشود و این پارتیشن در حین نصب ویندوز درست در زمانی که موقع پارتیشن بندی هارد دیسک فرا میرسد ایجاد میگردد.
آموزش پارتیشن بندی مجدد هارد (در محیط ویندوز)
در حالی که برنامههای متعددی در حال حاضر وجود دارند که با محیط کاربری گرافیکی امکان پارتیشن بندی و یا ادغام چند درایو را امکانپذیر میکنند، ما در این آموزش قصد داریم از ابزارهای داخلی سیستم عامل ویندوز (تقریبا تمامی نسخهها) بدین منظور استفاده کنیم.
آموزش پارتیشن بندی هارد ssd
SSD همانند هارد های معمولی پارتیشن بندی میشوند، از این رو تفاوتی میان شیوه پارتیشین بندی هارد SSD وجود ندارد.
بدین منظور برای پارتیشن بندی مجدد هارد درایو سیستم ویندوز خود، ابتدا وارد My computer یا This PC شده و در صفحه خالی کلیک راست کنید. در منوی باز شده گزینه manage، سپس storage و درنهایت Disk management را انتخاب کنید.
در این مرحله بر روی درایوی که مدنظر دارید فضای آن به دو یا چند قسمت تقسیم شود کلیک راست کرده و سپس گزینه Shrink Volume را انتخاب کنید. در صفحه جدید باز شده میزان حجم مورد نظر را برحسب مگابایت وارد کرده و درنهایت گزینه Shrink را انتخاب کنید.
unallocated قسمتی از هارد میباشد که به صورت اختصاصی برای شما باز میشود و میتوانید از این قسمت پارتیشن خودتان را ویرایش کنید. بعد از کم کردن حجم انتخابی شما از پارتیشن مد نظرتان، یک گزینه در پایین قسمت اطلاعات هارد دیسک اضافه میشود که شما میتوانید با حجم به دست آمده یک یا چند پارتیشن برای خودتان ایجاد کنید.
همانطور که میتوان حدس زد، برای ساخت درایو مجازی جدید، اکنون تنها کافیست بر روی محیط unallocated راست کلیک کنید، سپس new simple volume را انتخاب نمایید. در مراحلی بعدی از شما میزان حجم درایو جدید، نام آن و فرمتی که مایل هستید بر اساس آن پارتیشن بندی شود خواسته خواهد شد که بنا به نظر خودتان آنها را تکمیل کرده و درنهایت گزینه Finish را انتخاب کنید.
آموزش ادغام پارتیشن ها در محیط ویندوز
همانطور که گفته شد پس از پارتیشن بندی هارد دیسک، ساخت درایوهای متعدد میتواند عمر مفید هارد دیسک را کاهش دهد، از این رو گاهی دیگر دلیلی برای وجود چندین درایو مجازی احساس نمیشود و میخواهیم آنها را با یکدیگر ادغام کنیم.
برای پاک کردن پارتیشنِ اول در جهت دسترسی به فضای ذخیرهسازی آن پس از انجام کلیک راست گزینه Delete Volume را انتخاب نمایید.یادآور میشویم که با این اقدام تمامی اطلاعات موجود بر روی پارتیشن حذف خواهند شد از این رو حتماً از آنها در صورت نیاز فایل پشتیبان تهیه کنید.
اکنون بر روی پارتیشن دیگری که مایل هستید فضای آن افزایش پیدا کند کلیک راست کرده و سپس گزینه Elarnge Volume را انتخاب کنید. اگر مراحل قبلی را به درستی طی کرده باشید پنجرهای جدید باز میشود که میتوانید مقدار حافظه اضافه شده را بر حسب مگابایت مشخص کند.
برای مثال اگر قصد دارید مقدار 10 گیگابایت از حافظه خود را جدا کنید و آن را به یک پارتیشن جدید تبدیل نمایید باید عدد 10240 را در قسمت حجم پارتیشن وارد نمایید. برای دسترسی به حداکثر فضای موجود بهتر است تنظیمات پیشفرض را یکی پس از دیگری با زدن گزینه “Next” رد نمایید. در انتها نیز برای مشاهده تغییرات اعمال شده تنها کافیست یکبار سیستمعامل را ریست کنید.
ممنونم خیلی برای من مفید بود .
ممنون از شما که وقت گذاشتید و مطالعه کردید دوست عزیز
عالی
واقعا ممنون چندوقته درگیر این مشکل بودم و سایت های دیگه نتونستن کمکی بکنن. خسته نباشید
Essential for growth, thanks for sharing.