برنامهها و بازیهای سنگین، کاربران را به تعویض دیسکهای HDD و خریداری هارد دیسکهای SSD سوق داده اما نکتهای که باید پیش از خرید در نظر بگیرید، انواع مختلف SSD و قابلیتهای منحصربهفرد هرکدام است. با شهر تکنولوژی فافا همراه باشید تا تفاوتها را با یکدیگر بررسی کنیم.
اگر تفاوت میان هاردهای HDD و SSD را نمیدانید، پیشنهاد میشود مقاله “تفاوت هارد SSD و HDD چیست؟” را مطالعه و سپس به این صفحه بازگردید. ما در اینجا به تفاوت مدلهای SATA با M.2 میپردازیم تا بتوانید با خواندن آن، تصمیم بهتری در خریداری هارد مناسب داشته باشید.
SSD SATA
اکثرا در ابعاد 2.5 اینچی طراحی میشوند و به دلیل اتصال مستقیم از طریق رابط SATA به مادربرد، جایگزین مناسبی برای هارد دیسکهای قدیمی هستند. هارد دیسکهای SSD SATA معمولا در محفظههای درایو داخل کیس نصب میشوند و به دو کابل مجزا نیاز دارند: یکی برای داده (کابل SATA) و دیگری برای برق.
سرعت خواندن و نوشتن آنها حدود 500 تا 600 مگابایت بر ثانیه است که برتری زیادی نسبت به هارد دیسکهای HDD دارد اما به دلیل استفاده از کابل SATA، توانایی رقابت با SSDهای جدید را ندارند. اگر هدف شما از خریداری SSD ارتقاء کامپیوتری قدیمی است، این نوع از هارد دیسکها میتوانند پاسخگوی نیاز شما باشند.
شاید سرعت کمتر (پایینتر از M.2 اما بالاتر از HDD)، یکی از معایب هاردهای SATA محسوب شود اما نباید مزایای آن را فراموش کرد. این مدل از دیسکها با اکثر سیستمهای قدیمی و جدید سازگار هستند و معمولا طول عمر بالایی دارند. همچنین قیمت پایین آنها، بسیاری از کاربران را به خریداری هاردهای SATA تشویق میکند.
ظاهر SSDهای SATA، M.2 SATA و M.2 NVMe
M.2 SSD
برخلاف هاردهای SSD SATA، طراحی باکسمانند از بین رفته و به جای آن از نوارهای باریک و مستطیلی استفاده شده که به صورت مستقیم به اسلات M.2 روی مادربرد متصل میشود و دیگر نیازی به کابلهای اضافه و اشغال بخشی از فضای داخلی کیس نیست.
با این حال، هاردهای M.2 نیز دارای دو طراحی مجزا هستند که برخی از طریق رابط SATA و برخی از طریق PCIe به مادربرد متصل میشوند. در نظر داشته باشید که قابلیت اتصال هرکدام تنها از طریق مشخصات مادربرد قابل بررسی است و اگر پشتیبانی از NVMe نداشته باشید، باید M.2 SATA را خریداری کنید.
هاردهای M.2 SATA، از لحاظ سرعت همانند SSD SATA هستند و تنها تفاوت آنها، نحوه طراحی و اتصال به کامپیوتر است. با این حال، M.2 NVMe که از رابط PCIe استفاده میکند به دلیل تاخیر پایین، زمان بارگذاری برنامهها و سیستم عامل را به طرز چشمگیری افزایش میدهد و میتواند سرعت را به 3000 تا 10000 مگابایت بر ثانیه برساند.
سرعت بالا باعث شده تا M.2 NVMe به گرانترین مدل SSD در بازار تبدیل شود اما سرعتی که در اختیار شما قرار میدهد، ارزش خرید را برای تمام کاربران ازجمله گیمرها و گرافیستها بالا میبرد. در نهایت، تصمیم با شماست و باید براساس نیاز و بودجه خود، بهترین مدل را انتخاب کنید.
تفاوت M.2 NVMe و M.2 SATA
جمعبندی
اگر بخواهیم مطالب بالا را جمعبندی کنیم، SATA با سرعتی میان 500 تا 600 مگابایت بر ثانیه و نیاز به 2 کابل برق و داده برای اتصال، انتخاب خوبی برای سیستمهای قدیمی و بودجه پایین است اما M.2 (هر دو مدل SATA و NVMe) نیازی به کابل برق ندارند و به صورت مستقیم بر روی مادربرد متصل میشود. معمولا افرادی که به سرعت بسیار بالا نیاز دارند، از SSDهای M.2 استفاده میکنند و پس از بررسی مادربرد، یکی از مدلهای M.2 SATA یا M.2 NVMe را خریداری میکنند.
شما میتوانید تمام مدلهای SSD را در شهر تکنولوژی فافا مشاهده و مدل مناسب با نیاز خود را انتخاب کنید. سعی کردیم در این مقاله، توضیحات کاملی راجع به تفاوت میان SSDها با شما در میان بگذاریم اما اگر همچنان از خرید خود مطمئن نیستید، میتوانید با تیم پشتیبانی شهر تکنولوژی فافا ارتباط بگیرید.
نظرات کاربران