تکنولوژی و تجهیزات الکترونیکی جزء جداییناپذیر زندگی ما شدهاند و نیاز به پاورهای کارآمد و باکیفیت در سیستمهای کامپیوتری بیش از پیش احساس میشود. اما سلامت پاور در زمان کار باید تضمین شود. اینجاست که وجود انواع استاندارد پاور اهمیت ویژهای پیدا میکنند. استاندارد 80plus یکی از معیارهای مهم در انتخاب پاورهای کامپیوتری است که نشاندهنده بازدهی و کارایی آنهاست. در این مقاله، به بررسی انواع استاندارد پاور و مزایا و معایب هر کدام خواهیم پرداخت. شهر تکنولوژی فافا، ارائهدهنده انواع پاور از برندهای مختلف با گارانتی معتبر است.
آنچه در این مقاله میخوانید:
تاریخچه انواع استاندارد پاور 80plus
استاندارد پاور 80plus در سال 2004 معرفی شد. 80 پلاس به عنوان معتبرترین استاندارد برای تعیین بازدهی و موثر واقع شدن پاور محسوب میشود. این استاندارد، میزان بازدهی هر پاور را مشخص میکند تا بتوانید منبع تغذیهای مناسب برای سیستم خود انتخاب نمایید.
هر پاور برای قرارگیری در یکی از این دستهبندیها، باید تحت آزمایشهای مختلفی قرار گیرد و بازدهی آن در سه حالت 20، 50 و 100 درصد توان پاور مشخص شود. با این حال، پاور بر اساس ولتاژ نیز قابل دستهبندی است. به عنوان مثال، ولتاژ داخلی 115 ولت برای کامپیوترهای خانگی، اداری و مدیریت سرور مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین پاور با ولتاژ داخلی 220 ولت برای سرورها و دیتاسنترها استفاده میشود. در ادامه به معرفی و بررسی انواع استاندارد پاور خواهیم پرداخت.
انواع استاندارد پاور: 80Plus
یکی از انواع استاندارد پاور و پایینترین سطح آن، استاندارد 80Plus شناخته میشود و پسوند خاصی ندارد. پاورهایی که این استاندارد را دارند، در حالت لود 100 درصد، ضریب توان 0.9 دارند و بازدهی آنها در سه سطح مختلف لود، 80 درصد است. به این معنی که اگر یک پاور 500 واتی با این استاندارد داشته باشید، توان موثر آن 400 وات خواهد بود.
پاورهای دارای استاندارد 80Plus معمولی، بیشتر برای سیستمهای خانگی و اداری مناسب هستند که نیاز به توان زیادی نداشته و فعالیتهای سنگینی انجام نمیدهند تا پاور تحت فشار قرار گیرد. این دسته از پاورها معمولا پایینترین قیمت را دارند.
انواع استاندارد پاور: 80Plus برنز
دسته برنز در انواع استاندارد پاور 80 پلاس نسبت به دسته قبل، مصرف انرژی کمتری داشته و عملکرد بهتری دارد. ضریب توان استاندارد 80Plus برنز در لود 50% به 0.9 میرسد. بازدهی این دسته در لودهای 20، 50 و 100 درصد به ترتیب 82، 85 و 82 درصد میباشد. پاورهای دارای استاندارد برنز، علاوه بر بهینهتر بودن و مصرف برق کمتر نسبت به استاندارد معمولی، بهترین بازدهی خود را در لود 50 درصد نشان میدهند.
این بازدهی سبب میشود که منبع تغذیه با استاندارد 80 پلاس برنز گزینهی بسیار مناسبی برای سیستمهای اداری و همچنین سیستمهایی باشد که به توان متوسط نیاز دارند. قطعاً استاندارد برنز برای سیستمهای گیمینگ انتخاب ایدهآلی نیست، اما اگر بودجه محدودی دارید، پاورهای این دسته میتوانند نیازهای شما را برآورده کنند.
انواع استاندارد پاور: 80Plus سیلور
یکی دیگر از انواع استاندارد پاور، سیلور یا نقرهای است که ضریب توان در لود 50 درصد مشابه با برنز و برابر با 0.9 دارد. همانطور که انتظار میرود، این دسته بازدهی بیشتری دارد و در لودهای 20، 50 و 100 درصد به ترتیب 85، 88 و 85 درصد بازدهی خواهد داشت. بنابراین، یک پاور با استاندارد سیلور و توان 500 وات، بازدهی حداقل 85 درصدی خواهد داشت که معادل 425 وات است.
انواع استاندارد پاور: 80Plus گلد
پاورهای دارای استاندارد 80 پلاس گلد یکی از محبوبترین و رایجترین انتخابها در بین کاربران هستند. منبع تغذیه با استاندارد گلد گزینهای عالی برای سیستمهای گیمینگ محسوب میشود. همچنین، کاربرانی که از نرمافزارهای سنگینی مثل نرمافزارهای طراحی و تدوین استفاده میکنند، بهتر است از این دسته پاورها استفاده کنند.
در استاندارد پاور 80 پلاس گلد، ضریب توان در لود 50 درصد به 0.9 میرسد و بازدهی توان در سه حالت مختلف به ترتیب 87، 90 و 87 درصد است. برای کاربردهای سنگین مانند گیمینگ و مشابه آن، یکی از انواع استاندارد پاور که مناسب آنها باشد، پاورهایی با استاندارد گلد و ظرفیت حداقل 600 یا 700 وات هستند.
انواع استاندارد پاور: 80Plus پلاتینیوم
یکی دیگر از انواع استاندارد پاور، پلاتینیوم است که در ظرفیتهای مختلفی عرضه میشود، اما معمولاً ظرفیتهای بالا بیشترین تقاضا را دارند. پاورهای با این استاندارد در لود 50 درصد دارای ضریب توان 0.95 هستند، که به معنای هدررفت کمتر انرژی نسبت به دستههای قبلی میباشند. همچنین بازدهی آنها در لودهای 20، 50 و 100 درصد به ترتیب 90، 92 و 89 درصد است.
پاورهای با استاندارد پلاتینیوم گزینهی ایدهآلی برای سیستمهای گیمینگ با قطعات قدرتمند و مصرف برق بالا هستند. این دسته همچنین برای کاربرانی که از سیستم خود برای رندرینگ استفاده میکنند، مناسب میباشند.
انواع استاندارد پاور: 80Plus تیتانیوم
بالاترین دسته از استاندارد پاور 80 پلاس که بهترین بازدهی ممکن را ارائه میدهند، استاندارد تیتانیوم است. ضریب توان این استاندارد در لود 20 درصد به 0.95 میرسد. استاندارد تیتانیوم تنها استانداری است که بازدهیاش در چهار حالت بررسی میشود، یعنی لودهای 10، 20، 50 و 100 درصد.
پاورهای این دسته در لودهای 10، 20، 50 و 100 درصد به ترتیب بازدهی 90، 92، 94 و 90 درصد دارند. برای سیستمهای گیمینگ قدرتمند، معمولاً دستهی گلد و پلاتینیوم به دلیل قیمت کمتر، گزینههای معقولتری هستند. پاور با استاندارد تیتانیوم به دلیل بالاترین بازدهی ممکن، انتخابی مناسب برای افرادی است که سیستمهایی برای رندرهای سنگین سهبعدی دارند یا میخواهند با اورکلاک، قطعات مختلف کامپیوتر را به چالش بکشند.
در اینجا انواع استاندارد پاور و کاربرد هر کدام از آنها را در انواع سیستمهای کامپیوتری بررسی کردیم. شهر تکنولوژی فافا ارائهدهنده پاور با استانداردهای مختلف است. برای خرید پاور با گارانتی معتبر و قیمت مناسب میتوانید به لینک زیر مراجعه نمایید.
سوالات متداول
آیا استاندارد 80 پلاس برای همه پاورها ضروری است؟
ضروری نیست، اما توصیه میشود برای بهبود بازدهی و کاهش مصرف انرژی از پاورهای با استاندارد 80 پلاس استفاده کنید.
آیا استاندارد 80 پلاس تأثیری بر روی مصرف برق دارد؟
بله، پاورهای با استاندارد 80 پلاس بازدهی بالاتری داشته و مصرف برق کمتری نسبت به پاورهای بدون این استاندارد دارند.
کدام استاندارد 80 پلاس برای سیستمهای گیمینگ مناسب است؟
استاندارد گلد و پلاتینیوم به دلیل بازدهی بالا و مصرف کمتر برق، برای سیستمهای گیمینگ مناسب هستند.
چرا پاورهای تیتانیوم گرانتر هستند؟
پاورهای تیتانیوم به دلیل بازدهی بسیار بالا و تکنولوژی پیشرفتهتر، قیمت بالاتری دارند.
آیا استاندارد 80 پلاس در کاهش دمای سیستم مؤثر است؟
بله، بازدهی بالاتر به معنی تولید کمتر حرارت و در نتیجه کاهش دمای سیستم است.
ضریب توان در استانداردهای مختلف 80 پلاس چیست؟
ضریب توان معمولاً در لود 50 درصد 0.9 یا بالاتر است و در استانداردهای بالاتر مانند پلاتینیوم و تیتانیوم به 0.95 میرسد.
پاورهای با استاندارد برنز برای چه کاربردهایی مناسب هستند؟
برای سیستمهای معمولی و اداری که نیاز به توان زیادی ندارند.
پاورهای نقرهای در مقایسه با برنز چه مزایایی دارند؟
بازدهی بالاتر و هدررفت انرژی کمتر.
آیا استفاده از پاور با استاندارد 80 پلاس به طول عمر قطعات سیستم کمک میکند؟
بله، بازدهی بالاتر و تولید کمتر حرارت به سلامت و طول عمر قطعات کمک میکند.
نظرات کاربران