هشتگ های داغ :‌
کارت-گرافیک-گیمینگ
0

سونی در حال کار روی آینده کارت گرافیک گیمینگ برای همه است

اکنون که PS5 Pro وارد بازار شده است؛ می‌دانیم که عملکرد بهتری در بازی‌ها را ارائه می‌دهد، به خصوص زمانی که «حالت Performance» فعال باشد. این موضوع تا حد زیادی به دلیل داشتن واحدهای محاسباتی بیشتر و حافظه سریع‌تر کارت گرافیک RDNA 2 است. اما سونی روی PSSR یا PlayStation Spectral Super Resolution کار کرد تا برای اولین بار ارتقاء مقیاس هوش مصنوعی را به کنسول‌ها ارائه کند.

مطمئناً این فناوری هیجان‌انگیز است، اما راهی که از آن سونی به این نقطه رسید جذاب‌تر می‌باشد و می‌تواند به لطف رویکردی باز برای استفاده از فناوری زیربنایی پشت این ویژگی‌های جدید، عواقبی برای کل صنعت بازی داشته باشد. از آنجا که برخلاف کارت گرافیک گیمینگ انویدیا، PS5 Pro هسته مجزای «Tensor» برای تسریع الگوریتم هوش مصنوعی خود ندارد که احتمالاً به این معنی است که هر کسی می‌تواند یک شبکه عصبی مشابه ایجاد کند، حتی مایکروسافت با سخت افزار بعدی خود.

بدون سخت افزار اختصاصی هوش مصنوعی؟

در مورد پردازنده گرافیکی PS5 Pro با مارک سرنی (Mark Cerny) در سطحی عمیق‌تر صحبت شده است. وی تأیید کرد که کنسول جدید همچنان از پردازنده گرافیکی RDNA 2 استفاده می‌کند، درست مانند PS5 پایه، اما با تغییرات کوچکی در هر یک از هسته‌ها. این تغییرات توسط سونی اجرا شد تا شبکه عصبی پشت PSSR را قادر سازد، به‌جای اینکه به گفته سرنی «یک واحد Tensor یا مورد دیگری به آن اضافه شود» به‌صورت ساده روی هسته سایه‌زن (Shader Core) اجرا شود.

کارت-گرافیک-گیمینگ

مارک سرنی

از مارک سرنی پرسیده شد که سونی چگونه این کار را انجام داد؟ وی پاسخ داد: «به جای استفاده از یک واحد مجزا برای یادگیری ماشین، تقریباً تمام قدرت پردازش مستقیماً به WGP (چندپردازنده استریم سونی) اضافه شد». علاوه بر این، وی اظهار داشت که «داشتن یک واحد جداگانه پردازش شبکه عصبی فایده چندانی ندارد؛ گذرگاه انتقال رندر فقط در انتظار نتایج متوقف می‌شود.»

اینکه کارت گرافیک گیمینگ به‌طور منحصربه‌فردی در تقویت فن‌آوری یادگیری ماشین تاثیر دارند؛ راز نیست. اما سونی اساساً از همان سخت‌افزار برای رندر بازی و همچنین ارتقاء آن استفاده می‌کند. مطمئن نیستیم که سونی چه پیشرفت‌های خاصی در پردازنده گرافیکی RDNA 2 ایجاد کرده است؛ اما به این معنی است که PSSR اساساً نمی‌تواند به اندازه چیزی مانند DLSS که به یک واحد Tensor مجزا در داخل هر کارت گرافیک گیمینگ Nvidia تکیه می‌کند، عملکرد بسیار زیادی ارائه کرده و اضافه کند.

این موضوع احتمالاً به این دلیل است که افزودن یک واحد مجزای Tensor یا شتاب‌دهنده هوش مصنوعی به کارت گرافیک گیمینگ باعث ایجاد مشکلاتی برای توسعه‌دهندگانی می‌شود که در نهایت باید بازی‌های خود را برای اجرا روی PS5 و PS5 Pro کدنویسی کنند. در واقع، این دلیلی است که سونی به RDNA 2 پایبند است و ویژگی‌های انتخابی را از RDNA 3 اضافه می‌کند، به‌جای اینکه فقط یک پردازنده گرافیکی RDNA 3 را به طور کامل استفاده کند.

همانطور که سرنی توضیح می‌دهد: «قطعات در دنیای کنسول‌ها معمولاً بسیار کم ضخامت هستند. این موضوع به عنوان یکی از مزایای کنسول‌ها در نظر گرفته می‌شود؛ اینکه می‌توانید از تمام ویژگی‌های سخت‌افزاری به طور کامل استفاده کنید». تلاش برای داشتن یک نسل کنسول با دو نسل متفاوت از پردازنده‌های گرافیکی، توسعه بازی را بیش از حد پیچیده می‌کند.

پس منطقی است که چرا سونی به جای جهش نسلی با کارت گرافیک گیمینگ دارای پردازنده RDNA 3، سفارشی‌سازی بیشتر RDNA 2 را انتخاب کند. زیرا در حالی که RDNA 3 از قبل دارای شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی است؛ صرف نظر از اینکه FSR از آن‌ها استفاده می‌کند یا نه – نسل جدید کارت گرافیک گیمینگ نیاز به نسل جدید کنسول دارد. سونی هنوز برای این حرکت آماده نیست.

در عوض، سونی بهینه‌سازی‌های جدیدی را انجام داد، از جمله افزودن حافظه پنهان DDR5 برای اجرای سیستم‌عامل، تا به شبکه عصبی جدید اجازه دسترسی بیشتر به حافظه 16 گیگابایتی GDDR6 را بدهد.

خرید انواع کنسول

این کارت گرافیک گیمینگ برای هر فردی قابل استفاده است

یکی از بهترین موارد در مورد کارت گرافیک گیمینگ AMD این است که با نرم‌افزارهای زیادی کار می‌کند که برای هر کسی، صرف نظر از اینکه چه سخت‌افزاری دارد، قابل استفاده است. به عنوان مثال، FSR یا FidelityFX Super Resolution روی هر کارت گرافیک گیمینگ، چه از برند AMD و چه Nvidia یا حتی اینتل کار می کند. بنابراین، حتی اگر به اندازه DLSS یا XeSS اینتل قدرتمند نباشد، توسعه‌دهندگان می‌توانند آن را پیاده‌سازی کنند و بدانند که کل پایه نصب آن‌ها امکان استفاده از آن را دارد.

این فناوری ارتقاء مقیاس را به عنوان پیش‌فرض بازی‌های سیستم‌های گیمینگ در چند سال گذشته تبدیل کرده است و بازی کردن را با وضوح بالاتر و جلوه‌های زیباتر بسیار آسان‌تر کرده است. اکنون این فناوری به کنسول‌ها می‌آید. در حالی که PSSR فقط در PS5 Pro وجود دارد؛ اما فناوری اصلی و انحصاری سونی نیست. در عوض، هر فردی که بخواهد شبکه عصبی برای ارتقاء مقیاس پیاده‌سازی کند، می‌تواند آنچه را که سونی با PS5 Pro انجام داده است؛ بسازد.

کارت-گرافیک-گیمینگ

در واقع، سرنی در آخرین بررسی عمیق خود در زمینه فناوری PS5 Pro فاش کرد که سونی و AMD در حال وارد شدن به یک شراکت استراتژیک به نام پروژه Amethyst با هدف توسعه و پیشبرد آینده کارت گرافیک گیمینگ برای همه هستند.

سرنی به IGN گفت: «این موضوع در مورد ساخت فناوری یا سخت‌افزار اختصاصی برای پلی استیشن نیست و می‌تواند توسط هر شخصی مورد استفاده قرار گیرد». با توجه به اینکه هنوز به‌روزرسانی نسل میانی Xbox Series X را ندیده‌ایم، این موضوع می‌تواند به این معنی باشد که مایکروسافت از نظر تئوری می‌تواند از این فناوری یا حداقل بخشی از آن استفاده کند.

شاید به این پست هم علاقه داشته باشید:  آموزش کامل انتقال بازی از PS5 به PS5 Pro

این موضوع برای Xbox و PC به چه معناست؟

در سیستم‌های گیمینگ، از طریق DLSS انویدیا و XeSS اینتل به ارتقاء سریع یادگیری ماشینی دسترسی داریم، اما هر دوی آن‌ها برای کارت گرافیک گیمینگ مربوطه خود هستند. FSR همچنان تنها فناوری ارتقاء مقیاس است که می‌تواند بر روی هر کارت گرافیک گیمینگ موجود در بازار فعال شود،و اگر پایه‌های اصلی PSSR موفق شوند؛ می‌تواند به معنای دسترسی گیمرها به فناوری ارتقاء مقیاس بسیار بهتری باشد.

به صورت کلی، منتظر بودیم تا AMD نسخه‌ای از FSR را معرفی کند که با یک شبکه عصبی کار می‌کند تا دقت و کیفیت آن را افزایش دهد و از آنجایی که تیم Red با سونی روی PSSR کار می‌کرد، تصور اینکه FSR 4.0 از فناوری ارتقاء مقیاس PS5 Pro الهام گرفته، چندان هم جهشی نیست.

بدیهی است که این امر برای سیستم‌های گیمینگ رده بالایی که از کارت گرافیک گیمینگ AMD استفاده می‌کنند؛ بسیار حائز اهمیت خواهد بود. اما بزرگترین مزیت این سیستم‌ها Asus ROG Ally X یا Steam Deck خواهد بود. در حال حاضر، تنها فناوری افزایش مقیاس واقعی که می‌توانید با یکی از آن دسته‌ها استفاده کنید FSR است که محدودیت‌هایی به خصوص در 1080p دارد.

به همین ترتیب، مدتی است که شایعاتی مبنی بر اینکه مایکروسافت در حال کار روی نوعی ایکس باکس دستی است؛ وجود دارد. البته که این موضوع تایید نشده است، اما داشتن یک فناوری ارتقاء قابل اعتمادتر مطمئناً برخی از موانع ایجاد دستگاهی دستی را که قادر به مدیریت بازی‌های نسل فعلی ایکس باکس بدون کاهش کیفیت تصویر باشد را از بین می‌برد.

خرید-هدست-و-هدفون

آیا PSSR آینده گیمینگ است؟

با توجه به فراگیر شدن FSR، DLSS و XeSS بحث در مورد اهمیت ارتقاء هوش مصنوعی در بازی سخت است. در واقع، زمان زیادی بود که مایکروسافت یا سونی آن را در کنسول‌های خود پیاده‌سازی کنند. با این حال، آنچه این موضوع را جالب می‌کند این است که سونی به گونه‌ای به آن نزدیک می‌شود که رشد فناوری را در کل این صنعت تسهیل کند.

کارت-گرافیک-گیمینگ

کارت گرافیک گیمینگ

از آنجایی که PSSR روی سخت‌افزار مجزا اجرا نمی‌شود، هرگز به اندازه چیزی مانند DLSS که بر روی هسته Tensor مجزا اجرا می‌شود، افزایش عملکرد نخواهد داشت. سرنی این هزینه عملکرد را تأیید می‌کند و بیان می‌کند که «معادل وجود دارد. رندر با وضوح کمی بالاتر با استفاده از ارتقاء مقیاس غیر ML ارزان‌تر یا رندر با وضوح کمتر و استفاده از PSSR. البته رزولوشن رندر نباید دغدغه اصلی باشد، هدف نهایی بالاترین کیفیت تصویر ممکن است!»

رندرینگ یک بازی با کیفیت 1080p و سپس ارتقاء آن به 4K، همیشه برای سخت افزار شما آسان‌تر از رندرینگ در 4K خواهد بود، حتی اگر الگوریتم ارتقاء مقیاس هوش مصنوعی را به این ترکیب اضافه کنید.

جمع‌بندی

امیدواریم سایر سازندگان سخت‌افزار بتوانند آنچه را که سونی شروع کرده است، استفاده کنند و به تکرار آن ادامه دهد تا بازی با وضوح بالاتر را برای همه، بدون توجه به سطح سخت‌افزاری که دارند؛ قابل دسترسی نمایند. هیچ ایده‌ای نداریم که کنسول‌های نسل بعدی چگونه به نظر می‌رسند، اما تقریباً مطمئن هستیم که هر کنسول نسل بعدی از نوعی یادگیری ماشینی استفاده می‌کند تا بازی‌ها بهتر به نظر برسند. در این مقاله از شهر تکنولوژی فافا به بررسی کار سونی روی آینده کارت گرافیک گیمینگ پرداختیم.

ign

امتیاز ما

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

حنانه برزگرحسینی

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهادات شهرفافا

  • داغ‌ترین‌ها
بهترین هدیه‌ شب یلدا ۱۴۰۳

بهترین هدیه‌ شب یلدا ۱۴۰۳ در دنیای تکنولوژی

6 روز پیش
جشنواره بلک فرایدی ۲۰۲۴ شهر فافا

جشنواره بلک فرایدی ۲۰۲۴ شهر فافا شروع شد!!!

4 هفته پیش
خرید هارد در بلک فرایدی ۲۰۲۴

خرید هارد در بلک فرایدی ۲۰۲۴

4 هفته پیش
خرید اسپیکر در بلک فرایدی ۲۰۲۴

خرید اسپیکر در بلک فرایدی ۲۰۲۴

1 ماه پیش