سامسونگ در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۶ نخستین پنل OLED فوق‌باریک لپ‌تاپ را معرفی کرد

سامسونگ دیسپلی در نمایشگاه کامپیوتکس تایپه ۲۰۲۶ از فناوری جدیدی در حوزه نمایشگرهای OLED رونمایی کرده است که می‌تواند نسل آینده لپ‌تاپ‌ها را به‌طور محسوسی باریک‌تر و سبک‌تر کند.

این شرکت از پنل OLED جدید خود با نام «Ultra Slim» (فوق‌باریک) پرده برداشت؛ محصولی که به گفته سامسونگ، ضخامت لبه‌های خارجی پنل را در مقایسه با نمایشگرهای OLED لپ‌تاپی که هم‌اکنون به تولید انبوه رسیده‌اند، حدود ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

در نگاه اول، این میزان کاهش ضخامت شاید چندان چشمگیر به نظر نرسد، اما در صنعت طراحی لپ‌تاپ، کم کردن حتی چند میلی‌متر از ضخامت دستگاه کاری ساده نیست و معمولاً با چالش‌های مهندسی فراوانی همراه است.

سامسونگ اعلام کرده است که این پیشرفت از طریق کاهش بیش از ۳۰ درصدی ضخامت شیشه زیرلایه TFT و همچنین شیشه محافظ کپسوله‌سازی (Encapsulation Glass) حاصل شده است. با این حال، نازک‌تر شدن شیشه‌ها همواره خطراتی مانند خم‌شدگی، تغییر شکل یا سایر مشکلات ساختاری را به همراه دارد. به همین دلیل، این شرکت ناچار بوده فناوری‌ها و روش‌های تولید جدیدی را توسعه دهد تا ضمن کاهش ضخامت، استحکام و دوام پنل نیز حفظ شود.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، این نمایشگر جدید هیچ‌یک از ویژگی‌های شاخص پنل‌های OLED را قربانی نکرده است. سامسونگ می‌گوید فناوری Ultra Slim از نرخ نوسازی تصویر بین ۱۶۵ تا ۲۴۰ هرتز پشتیبانی می‌کند و موفق به دریافت گواهی VESA DisplayHDR True Black 1000 نیز شده است.

ترکیب نرخ نوسازی بالا و کیفیت تصویری ممتاز، این پنل را به گزینه‌ای بسیار جذاب برای لپ‌ تاپ‌ های گیمینگ تبدیل می‌کند؛ محصولاتی که سازندگان آن‌ها همواره در تلاش‌اند میان عملکرد پردازشی، قابلیت حمل، ظرفیت باتری، سیستم خنک‌کننده و کیفیت نمایشگر تعادل برقرار کنند. کاهش فضای اشغال‌شده توسط نمایشگر می‌تواند تأثیر مثبتی بر سایر بخش‌های طراحی دستگاه نیز داشته باشد.

در سال‌های اخیر، تولیدکنندگان لپ‌تاپ سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی روی کاهش حاشیه‌های نمایشگر، کوچک‌تر کردن مادربردها و طراحی سیستم‌های خنک‌کننده فشرده‌تر انجام داده‌اند. با این حال، نمایشگرها به دلیل محدودیت‌های فیزیکی ساختار پنل‌ها، کمتر مورد توجه قرار گرفته بودند و امکان کاهش ضخامت آن‌ها چندان آسان نبود.

نمونه اولیه جدید سامسونگ نشان می‌دهد که هنوز هم ظرفیت قابل‌توجهی برای پیشرفت در این بخش وجود دارد و می‌توان نمایشگرها را از آنچه امروز می‌شناسیم باریک‌تر ساخت.

سامسونگ تاکنون هیچ محصول مشخصی را که از این پنل استفاده کند معرفی نکرده و زمان‌بندی دقیقی برای آغاز تولید انبوه آن نیز ارائه نداده است. بنابراین، فناوری Ultra Slim فعلاً بیشتر به‌عنوان نمایشی از آینده لپ‌تاپ‌های رده‌بالا و گیمینگ مطرح می‌شود.

با این حال، اگر سازندگان بتوانند بدون ایجاد نگرانی‌های مربوط به دوام و استحکام، ضخامت نمایشگرها را کاهش دهند، کاربران در آینده خواهند توانست لپ‌تاپ‌هایی سبک‌تر و باریک‌تر در اختیار داشته باشند؛ آن هم بدون اینکه مجبور شوند از اندازه صفحه‌نمایش، ظرفیت باتری یا سطح عملکرد دستگاه چشم‌پوشی کنند. این دقیقاً همان نوع مصالحه‌ای است که تولیدکنندگان لپ‌تاپ ترجیح می‌دهند از آن اجتناب کنند.

gizmochina

محسن دادار

دیدگاهتان را بنویسید