نکاتی برای انتخاب مناسب ترین هدفون
نویسنده: خدیجه زارعپور
|دسته بندی:سخت افزارها
|[[rateUserCount]]

امروزه موسیقی به یکی از اجزای جداییناپذیر زندگی بسیاری از ما تبدیل شده است تا جایی که در مسیرهای رفت و آمد، هنگام ورزش صبحگاهی و … گوش کردن به آن، به امری عادی تبدیل شده است. هدفون یکی از ابزارهای پرکاربردی است که از آن برای گوش کردن به موسیقی، صدای فیلم، چت صوتی، صحبت با تلفن و ... استفاده می شود.
اگر شما به یک هدفون نیاز دارید نکاتی که در ادامه گفته میشود میتواند به شما در انتخاب یک هدفون مناسب کمک کند. با فافا همراه باشید.
هدفون یا هدست
هدفون وسیلهای است که دارای دوگوشی، برای شنیدن صدا در نزدیکترین فاصله به گوش است. درواقع برای جلوگیری از انتشار و شنیده شدن صدا در محیط، طراحی شده است. هدفونها در شنیدن صدای بسیاری از وسایلی که امکان پخش صوت دارند، نظیر کامپیوترهای خانگی، پخشکننده CD و DVD، گجتهای بازی، MP3 Player، لپتاپ، تبلت، موبایل و... کاربرد دارند.
هدست درواقع یک هدفون است که به یک میکروفون مجهز شده است؛ این میکروفون می تواند داخلی یا خارجی باشد. هدستها کاربردهای مختلفی دارند برای نمونه، در مراکز مخابراتی یا شرکتهای خدماتی و اماکن دیگر که نیاز به پاسخگویی سریع تلفن و کارکردن همزمان با دستها دارند، از آنها استفاده میشوند. گاهی اوقات ممکن است کاربران خانگی نیز از این وسیله برای چت صوتی استفاده کنند. برای نمونه هدست بیسیم Nia مدل Q8-851S، یک هدست با میکروفون داخلی است.

هدفونهای سیمی یا بیسیم
هدفونها بر اساس موارد مختلفی میتوانند دستهبندی شوند. یکی از این موارد سیمی یا بیسیم بودن هدفون است. هدفونهای سیمی کیفیت صدای خوب و قیمت مناسبتری نسبت به هدفونهای بیسیم دارند اما در مقابل هدفونهای بیسیم مزایایی دارند که میتواند بهراحتی فاکتور قیمت بالاترشان را توجیه کنند؛ مزایایی همچون امکان ارتباط با هر دستگاهی که به فناوری بلوتوث مجهز باشد، سهولت استفاده هنگام فعالیتهایی همچون ورزش کردن، دوام بیشتر به دلیل نداشتن سیم (در هدفونهای سیمی ممکن است سیم بر اثر پیچخوردگی یا فشار پاره شود)، راحتی در کنترل به دلیل وجود دکمهی کنترل پشت گوش. برای یافتن اطلاعات دقیقتر درباره هدفونهای سیمی و بیسیم میتوانید به مقایسه هدفونهای بیسیم و سیمی مراجعه کنید.
انواع هدفون ها از نظر طراحی
هدفونها از نظر ظاهر و کاربرد به سه دسته تقسیم میشوند، هدفونهایی که داخل گوش قرار میگیرند، هدفونهایی که بیرون گوش قرار میگیرند اما گوش را کامل نمیپوشانند، هدفونهایی که بیرون گوش قرار میگیرند و گوش را به طور کامل میپوشانند.هدفونهای in-ear
این هدفونها دقیقاً داخل گوش قرار میگیرند و به دلیل این ماهیت فیزیکی، نویزهای خارجی را به شدت کاهش میدهند. این هدفونها به دلیل نزدیکی بسیار زیاد به پرده گوش، کیفیت صدای بهتری را ارائه میدهند. اما همین نزدیکی بیش از اندازه، میتواند به پرده گوش آسیبهای جدی برساند. این نوع هدفونها به دلیل کوچک بودن و قابلیت حمل، برای افرادی که حین کارهای دیگر به هدفون نیاز دارند (مثلاً هنگام ورزش)، میتواند مناسب باشد. برای نمونه هدست سیمی Creative مدل EP-630، یک هدست in-ear است.
هدفونهای on-ear
این هدفونها بیرون گوش قرار میگیرند اما به طور کامل گوش را نمیپوشانند. به همین دلیل در صورت استفاده طولانیمدت، به دلیل فشاری که به گوش وارد میکند میتواند باعث گوشدرد شود. همان طور که گفته شد این هدفون به صورت کامل گوش را تحت پوشش قرار نمیدهد بنابراین نمیتواند نویز محیط را به خوبی حذف کند.
هدفونهای over-ear
این هدفونها کل گوش را میپوشانند و این طراحی خود باعث کاهش چشمگیر نویز محیط میشود و درنتیجه کیفیت صدای خوبی را ارائه میدهند. هدفونهای over-ear به دلیل طراحی بزرگ، میتوانند حجم صدای بیشتری را تحویل بدهند به همین دلیل، معمولاً صدای بیس خوبی دارند. این هدفونها برای محیطهای شلوغ و پر سروصدا مانند کارگاه و … میتوانند گزینهی مناسبی باشند. برای نمونه هدست سیمی Logitech مدل GAMING G430، یک هدست over-ear است.
فرکانس پاسخگویی
این ویژگی نشاندهندهی فرکانسهایی است که هدفون میتواند پوشش دهد. ازآنجایی که محدودهی شنوایی انسان ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز است، هر چه فرکانس پاسخگویی هدفون کمتر از این محدوده باشد، صدا بم و کلفت و هر چه فرکانس پاسخگویی هدفون بیشتر از این محدوده باشد، صدا نازکتر خواهد بود. درصورتیکه فرکانس پاسخگویی هدفون ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز باشد به این معناست که میتواند تمام صداها و فرکانسهایی که بهوسیلهی انسان قابل درک است را تولید کند.THD، میزان نویز هدفون در صداهای بالا
Thd مخفف عبارت Total Harmonic Distortion که به صورت درصد بیان می شود، نشان دهنده ی میزان نویز هدفون در صداهای بالا است. بنابراین هر چه مقدار این عدد برای یک هدفون کمتر باشد نشان دهنده ی کیفیت بهتر هدفون در صداهای بالا است. این عدد در اغلب هدفون های معمولی ۱ درصد است اما در هدفون های حرفه ای کمتر از ۱ درصد می باشد.درایور هدفون
درایور در هدفون وظیفهی تبدیل سیگنال الکتریکی به صدا را به عهده دارد. مسئلهی حائز اهمیت در مورد درایور، اندازه آن است؛ البته درایورها در اندازههای میلیمتری طراحی میشوند. هرچه درایور هدفون بزرگتر طراحی شود، هدفون قابلیت تولید حجم صدای بیشتری (مخصوصاً صدای بیس) را دارد. برای نمونه در هدفونهای over-ear قطر درایو ۴۰ میلیمتر به بالا میتواند صدای بیس خوبی را ارائه دهد.برای نمونه هدست بیسیم Nia مدل X2، دارای قطر درایور ۴۰ میلیمتر است.حذف نویز
هدفونها به دو صورت میتوانند نویزهای اطراف را از بین ببرند. یکی ایزوله کردن نویز بهوسیلهی طراحی هدفون است. هدفونهای in-ear به دلیل قرار گرفتن در گوش و نزدیکی بیش از اندازه به پرده گوش و هدفونهای over-ear به دلیل پوشش کامل گوش، تقریباً تمام نویزهای محیط اطراف را حذف میکنند، درصورتیکه هدفونهای on-ear به دلیل اینکه گوش را بهطور کامل پوشش نمیدهند، نمیتوانند نویز را هم بهطور کامل حذف کنند. روش دیگر حذف نویز بهوسیلهی یک مدار الکترونیکی درون هدفون است که صداهای اضافی را از صداهای اصلی جدا کرده و آنها را حذف میکند.
طول عمر باتری
هدفونهای بیسیم نیاز به باتری دارند. هدفونهای بیسیم میتوانند از باتریهای قابل شارژ و یا باتریهای یک بار مصرف استاندارد استفاده کنند. برای هدفونهای بلوتوثی طول عمر باتری معمولاً باید بین ۸ تا ۱۲ ساعت باشد به این معنا که میتوان کل روز از آنها استفاده کرد. البته به یاد داشته باشید که طول عمر باتری به میزان صدا نیز بستگی دارد. هرچه صدای موزیک شما بلندتر باشد، طول عمر باتری کوتاهتر میشود. طول عمر باتری که سازندگان میگویند در بهترین حالت در نظر گرفته شده است و معمولاً کمتر از چیزی است که گفته میشود.آسیب به گوش
استفاده از هدفون با صدای بلند میتواند خطرات جدی را برای گوش به دنبال داشته باشد و احتمال آسیب به قدرت شنوایی و کم یا ناشنوا شدن را در دوره های سالمندی و حتی میانسالی، به همراه داشته باشد. اگر قرار باشد آهنگی را با صدای بسیار بلند گوش کنید، تمام انواع هدفونها برای سلامت شنوایی شما خطرناک هستند اما در حالت استاندارد و در شرایط عادی، هدفونهای in-ear، خطر بیشتری برای گوش خواهند داشت؛ چون صدا را به طور مستقیم به پرده گوش میرسانند و باعث آسیب آن میشوند. در تصویر زیر حالت صحیح قرارگیری هدفون in-ear نشان داده شده است. بهترین نوع هدفون برای حفظ سلامت گوش، هدفون over-ear است و عوارض کمتری برای مصرفکنندگان در پی خواهند داشت.
تحقیقات نشان میدهد درصورتیکه به صدایی بین ۱۰ تا ۵۰ درصد از بالاترین سطح صدای دستگاه پخش موسیقی همراه خود حتی در تمام طول روز استفاده کنید، آسیبی به شنوایی شما نمیرسد.
اما اگر میخواهید با ۸۰ درصد از قدرت پخش دستگاه از طریق هدفون به موسیقی گوش دهید، باید زمان استفاده از هدفون را بهشدت کاهش دهید. و همچنین هدفون باید در نقطهای از گوش قرار داده شود که صدا بهراحتی قابلشنیدن باشد اما از نزدیک کردن آن به پرده گوش پرهیز کنید.
جمع بندی
اگر به دنبال انتخاب یک هدفون مناسب هستید توجه به نکاتی مانند مدت زمانی که به هدفون نیاز دارید، سیمی یا بی سیم بودن هدفون بسته به نیازتان، در صورت بی سیم بودن میزان نگه داری شارژ باتری، کیفیت صدای هدفون، طراحی هدفون و ... می تواند شما را در انتخابتان کمک کند.
محصولات مرتبط
این خبر را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
دیدگاه خود را بنویسید