سیستم‌ عامل HarmonyOS Next هواوی عرضه شد

هواوی به تازگی نسخه جدید سیستم‌عامل خود با نام HarmonyOS Next را معرفی کرده که به عنوان رقیبی جدی برای اندروید در نظر گرفته می‌شود. این نسخه نخستین سیستم‌عامل کاملاً مستقل هواوی است که بدون وابستگی به اندروید توسعه یافته و از برنامه‌های اندرویدی پشتیبانی نمی‌کند. در ادامه به معرفی سیستم‌ عامل HarmonyOS Next هواوی می پردازیم. با شهر فافا همراه باشید.

سیستم‌ عامل HarmonyOS Next هواوی

HarmonyOS Next قرار است بر روی تمام دستگاه‌های کنونی و آینده هواوی در بازار چین و همچنین در محصولات جهانی این شرکت اجرا شود. این سیستم‌عامل گستره وسیعی از دستگاه‌ها، از گوشی‌های هوشمند گرفته تا گجت‌های پوشیدنی، لوازم خانه هوشمند و خودروها را پشتیبانی می‌کند.

به نظر می‌رسد کاربران به خوبی از HarmonyOS استقبال کرده‌اند. هواوی اعلام کرده که این سیستم‌عامل موفق به جذب بیش از ۱۰ هزار برنامه بومی شده است. تحریم‌های آمریکا که منجر به عدم دسترسی هواوی به اندروید شد، این شرکت را به سوی توسعه سیستم‌عامل اختصاصی خود سوق داد.

سیستم‌ عامل HarmonyOS Next
سیستم‌ عامل HarmonyOS Next

HarmonyOS Next از میکروکرنل اختصاصی هواوی مبتنی بر هسته منبع‌باز OpenHarmony استفاده می‌کند و از طریق کامپایلر Ark هواوی، برنامه‌های موبایل این شرکت (HMS) را بر روی دستگاه‌ها پشتیبانی می‌کند. هواوی قول داده که این سیستم‌عامل می‌تواند یک معماری منسجم بین دستگاه‌های مختلف ایجاد کند.

[irp posts=”5419″ ]

ریچارد یو، رئیس گروه تجاری مصرف‌کننده هواوی، اظهار داشته که اکوسیستم HarmonyOS Next هم‌اکنون از بیش از ۱۵ هزار برنامه و سرویس مختلف پشتیبانی می‌کند و پیش‌بینی می‌شود این تعداد در آینده افزایش یابد. نسخه‌های پیشین HarmonyOS نیز در حال حاضر بر روی بیش از یک میلیارد دستگاه در سراسر جهان اجرا می‌شوند.

نسخه جدید HarmonyOS با ویژگی‌های تازه‌ای مثل ظاهر گرافیکی جدید، گزینه‌های سفارشی‌سازی برای صفحه قفل و صفحه اصلی، مرکز کنترل بازطراحی‌شده، انیمیشن‌های سریع‌تر و بهبود سرعت باز کردن برنامه‌ها عرضه می‌شود. همچنین قابلیت‌های هوش مصنوعی مبتنی بر مدل زبانی بزرگ Pangu نیز در این سیستم‌عامل ارائه شده‌اند.

سیستم‌ عامل HarmonyOS Next
سیستم‌ عامل HarmonyOS Next

هواوی همچنین ادعا کرده که عملکرد دستگاه‌ها ۳۰ درصد روان‌تر شده و مصرف انرژی در تعاملات بین ماژول‌های نرم‌افزاری ۲۰ درصد کاهش یافته است. به عنوان نمونه، انتقال یک فایل ۱.۲ گیگابایتی بین دو دستگاه مجهز به HarmonyOS Next تنها ۸ ثانیه زمان می‌برد.

نسخه بتای عمومی HarmonyOS Next هم‌اکنون در چین برای کاربران در دسترس است و دستگاه‌هایی مانند Pura 70، هواوی پاکت ۲ و میت پد پرو ۱۱ از اولین دستگاه‌هایی هستند که این نسخه را دریافت می‌کنند.

محسن دادار

دیدگاهتان را بنویسید